Osby Rotaryklubb

Osby Rotaryklubb startades 1956 och har idag lite över 40 medlemmar med olika yrken och bakgrund.Osby Rotaryklubb startades 1956 och har idag 40 medlemmar med olika yrken och bakgrund.

Varje torsdag träffas vi på Restaurang Borgen där vi äter god mat tillsammans och lyssnar till intressanta föredrag.

Lunchmöten hålls kl 12.05 första och tredje torsdagen varje månad och kvällsmöten kl 19.00 övriga veckor. Om mötet hålls på annat ställe annonseras det på Borgens framsida vid entrén.

Ett uppskattat inslag bland våra programaktiviteter är då vi åker ut och på plats besöker olika intressanta företag i vårt närområde.

Ibland gästas vi av rotarianer från övriga Sverige och världen. Själva är vi alltid välkomna att besöka någon av de 10 000-tals klubbar som finns runt om i världen.

Klubben vill vara en god kraft i samhället. Några av våra satsningar är:
• Serviceprojekt för ungdomar. Klubben har som lokalt projekt valt att satsa på kampen mot narkotika   och droger i Osby.
• Serviceprojekt för äldreboenden. Ett årligt återkommande projekt är underhållning i form av sång och   musik till kaffe, tårta och kakor för äldreboende på Lindhem alternativt Rönnebacken.
• Serviceprojekt ute i världen. Insamling till Läkarbanken har under många år legat klubben varmt om hjärtat   liksom kampen för att utrota polio.

Tillsammans kan vi bli en inspiration för varandra!